Wat is een bedelarmband?

Wat is een bedelarmband?

Geplaatst op

Wel eens gehoord van een bedelarmband? Het is een ding dat voor veel mensen een bijzondere plek in hun garderobe / collectie accessoires heeft. Er zijn tal van dingen die je met een bedelarmband kunt doen als het gaat om de bedels die eraan kunnen. In deze blog vertellen we je waar de bedel vandaan komt en wat je ermee kunt doen. 

Geschiedenis bedelarmband

De oorsprong ligt waarschijnlijk in de geuzentijd. Dan spreken we over de zestiende eeuw. Onze eerste verzetsstrijders (tegen de Spanjaarden) werden Geuzen genoemd. Het was als scheldwoord bedoeld, maar de strijders namen het aan als naam: de geuzennaam. In die tijd droegen de geuzen dikwijls een ketting met bedels eraan. Er wordt gezegd dat met de tijd de ketting een bedelarmband geworden is. 

Wat willen we met bedels? 

Er zijn tal van redenen waarom mensen bedels aan een armband willen. Het kan zijn om een bijzondere band te benadrukken tussen bijvoorbeeld moeder en dochter. Daarnaast kan het ook zijn dat je kind helemaal gek is op de films van Disney. Dan kun je kijken naar de categorie bedels disney, een leuke optie voor aan de armband. Er zijn ook andere symbolische zaken te benadrukken, bijvoorbeeld geloof, hoop en liefde. Dat kan met hele mooie bedels. Ook religieuze bedels worden verkocht. Bedelarmbanden kunnen van verschillende edelmetalen gemaakt zijn. Door ze van deze metalen te maken, blijven de sieraden altijd mooi. Platina en goud zonder te poetsen, maar zilver moet je af en toe poetsen. Laat je eens inspireren door de experts, dan ontdek je allerlei mooie dingen. Kijk op bedel.shop, daar gaat de wereld aan sieraden voor je open. 

Lees ons ook onze andere blogs, dan ben je telkens weer op de hoogte van de mooiste sieraden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden