Kleding als baken van rijkdom

Kleding als baken van rijkdom

Geplaatst op

Het zit een beetje in de mens om te laten zien welk rijkdom we bezitten. Koningen en koninginnen lopen in de mooiste kledij en ook op straat zie je veel mensen in dure kleding lopen. Kleding is een statussymbool. Omdat goud en diamanten schaars en duur zijn, gebruiken we deze kleuren en materialen in onze kledij om extra te benadrukken dat we geld hebben. In deze blog gaan we het hebben over hoe kleding de mens verder beïnvloed.

Stoere kleding

Naast dat je kunt laten zien dat je rijk bent, kun je ook laten zien dat je stoer bent. We associëren motorbendes of rocksterren met stoerheid. Daarom kun je met een leren jas, stevige spijkerbroek en stoere accessoires aantonen dat je maar beter niet met jou kunt sollen. Veel vrouwen kiezen bijvoorbeeld voor vdr kleding. Dit kledingmerk is een goede combinatie tussen fel en stoer. Een unieke stijl waarmee je laat zien dat je zelf je eigen keuzes maakt. 

Kiezen we kleding omdat wij het leuk vinden?

Uit onderzoek is gebleken dat we kleding niet puur voor onszelf dragen. Het is natuurlijk logisch als je op een kantoor werkt om je aan de kledingvoorschriften te houden, maar wist je dat we als we op straat lopen ook rekening houden met de “sociale vereisten”? Je draagt kleding voor 50% voor jezelf en 50% voor het publiek. Afgelopen eeuw zijn er in het Westen verschillende bewegingen gestart om zich los te trekken van wat het publiek vond. Denk bijvoorbeeld aan de punkbeweging. Met bizarre kledij, haren en accessoires stootten zij zich af van het “systeem”. Wat ironisch aan deze subgroepen is, is dat ze op elkaar lijken. Je herkent een punker, omdat hij zich hetzelfde kleed als de andere punkers. Helemaal uniek zijn in je kleding is dus erg lastig en onbewust willen we allemaal in een bepaalde groep passen. Onze kledij past zich aan op de groep waar we bij willen horen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden