Cosmetische behandelingen die populair zijn

Cosmetische behandelingen die populair zijn

Geplaatst op

Er zijn de laatste decennia steeds meer populaire cosmetische behandelingen bijgekomen. Daarom in deze blog een overzicht van de meest uitgevoerde behandelingen. Lees snel verder om te ontdekken hoe het zit. Neem contact op met cosmetisch kliniek amsterdam voor meer informatie.

1. 1. Liposuctie

Er zijn twee soorten liposuctie, een chirurgische ingreep waarmee men vet uit specifieke delen van het lichaam zuigt om een slanker en vormiger silhouet te verkrijgen.

1. Tumescente liposuctie is het populairste type, men krijgt een zoutoplossing, een middel om het bloedvat te vernauwen en een verdovend middel in het te behandelen gebied toegediend. 2 Deze vloeistof, samen met het vet, wordt uit het lichaam gezogen met behulp van kleine holle metalen instrumenten die canules worden genoemd. De infusie van de vloeistof kan op korte termijn vochtretentie veroorzaken die in de loop van de volgende dagen afneemt. In Ultrasoon-Assisted Liposuction (UAL) geeft de canule ultrasone energie vrij om vet te smelten, zodat het uit het lichaam kan worden gezogen. 3. UAL heeft meer risico’s dan tumescente liposuctie, waaronder het risico op inwendige en uitwendige brandwonden en een langere operatie. De gemiddelde patiënt is in staat om binnen enkele dagen weer aan het werk te gaan, afhankelijk van het (de) voor de behandeling geselecteerde gebied(en). 4. Wat je moet weten als u een liposuctie overweegt.

2. 2. Borstvergroting

De chirurgische vergroting van vrouwenborsten is enorm populair geworden met meer dan 300.000 ingrepen per jaar in Amerika.

Deze chirurgische ingreep wordt om vele redenen gedaan, om beide borsten te vergroten, om een afwezige borst te vervangen of om asymmetrische borsten even groot te maken. Andere vrouwen kiezen voor een operatie wanneer hun borsten zich niet ontwikkelen tijdens de puberteit, een aandoening die aangeboren micromastia wordt genoemd.

Siliconenimplantaten, ooit verboden vanwege gezondheidsrisico, worden steeds populairder. Volgens de American Society of Plastic Surgeons koos 12% van de vrouwen in 2018 voor siliconenimplantaten.

De meeste patiënten hebben één of twee weken herstel nodig voordat ze hun normale activiteiten kunnen hervatten. Activiteiten met een groot effect, zoals hardlopen, kunnen extra genezingstijd vergen.

3. 3. Blepharoplastiek

Een ooglidcorrectie kan worden uitgevoerd om cosmetische redenen of om het zicht te verbeteren bij patiënten waarbij de oogleden het zicht belemmeren. Te veel huid of een verslapte huid kan het gezichtsvermogen aantasten en draagt bij aan het ontstaan van veroudering.

Onderste oogleden met chronische wallen of rimpels worden tijdens de ingreep vaak verminderd voor een jeugdiger uiterlijk. Vettige kussentjes onder de ogen die het verschijnen van “wallen” veroorzaken, worden indien nodig verwijderd in de procedure voor het onderste ooglid.

De meeste mensen kunnen binnen 10 tot 14 dagen in het openbaar gaan, waarbij de zwelling gedurende weken of maanden minder merkbaar wordt.

4. 4. Buikwandcorrectie

Algemeen bekend als een buikwandcorrectie of een onderlichaamslift, verwijdert de buikwandcorrectie overtollige huid uit de buikstreek en maakt de huid die overblijft strakker.

Deze operatie wordt vaak uitgevoerd bij vrouwen die overtollige huid hebben na een zwangerschap of na het verliezen van een aanzienlijke hoeveelheid gewicht na een bariatrische operatie. De ideale kandidaat heeft geen overtollige vetophopingen in de buik om te verwijderen, maar te veel huid die aan de buik hangt. 

De meeste patiënten kunnen hun normale activiteiten binnen twee tot drie weken hervatten, maar kunnen voor een langere periode beperkingen hebben in hun lichamelijke activiteit.

5. 5. Borstverkleining

De borstverkleining van een vrouw is een van de weinige plastische chirurgische ingrepen die de verzekering routinematig betaalt, omdat de voordelen veel verder gaan dan een verbeterd uiterlijk.

Vrouwen met zeer zware of te grote borsten hebben vaak moeite om kleding te vinden die past, ervaren chronische rugpijn en een slechte houding. Idealiter zal de operatie om zowel de grootte als het gewicht van de borsten te verminderen de rugpijn verlichten en de houding verbeteren. De operatie is een permanente oplossing voor het hebben van buitenproportionele borsten en de meeste patiënten komen binnen twee weken weer aan het werk.

6. 6. Rhinoplastiek

Een neuscorrectie, of neuscorrectie, geeft de neus een nieuwe vorm en brengt hem in balans met de rest van het gezicht. De chirurg kan de totale omvang van de neus verkleinen of de zones van de neus verfijnen voor een mooier uiterlijk.

In sommige gevallen waarin de ademhaling door middel van een operatie kan worden verbeterd, zoals in het geval van een afwijkend neustussenschot, zal de verzekering de gehele of gedeeltelijke operatie vergoeden.

Kneuzingen kunnen na de operatie duidelijk zichtbaar zijn, maar moeten in de komende tien dagen, wanneer de meeste patiënten weer aan het werk gaan, vervagen.

7. 7. Rhytidectomie

Een rhytidectomie, oftewel facelift, is een chirurgische oplossing voor de rimpels en verzakkingen die gepaard gaan met het ouder worden. Een facelift maakt de huid van het gezicht strakker en geeft een jeugdiger uiterlijk door de huid zachtjes strakker te trekken, diepe lijntjes glad te strijken en verzakkingen tot een minimum te beperken.

Een facelift wordt vaak gecombineerd met een andere procedure, een voorhoofdlift, ooglidcorrectie of huidschilfers, om het jeugdige uiterlijk van de patiënt te verbeteren. De hechtingen worden vaak vijf tot tien keer verwijderd.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden